Dans

januar 5, 2020 Uncategorized

I denne artikkelen skal vi snakke om dansing, og mer spesifikt hva det egentlig dreier seg om. Vi skal også nevne noen forskjellige typer danser slik at du kan vurdere hvilken du kunne tenkt deg å danse.

Hva vi gjør når vi danser

Hva er det vi egentlig driver med når vi danser? Vel det vi egentlig gjør er å uttrykke oss selv gjennom fysiske bevegelser. Oftest så danser vi jo til en musikk, så vi har en viss struktur som vi har å gå etter. Takten og rytmen i musikken vi danser til er på en måte denne strukturen, og bevegelsene fyller vi ut selv. De er derimot viktig at vi holder rytmen for at dette skal se bra ut. Det vil altså si at vi kan lage noen mini-rutiner for hvilken bevegelse vi skal gjøre, og hvilket instrument bevegelsen på en måte “lander” på.

En annen ting vi kan gjøre for at det hele skal se bra ut er å sjekke ut Nordic Hair, dette er altså en plass hvor du kan skaffe tilbake håret ditt dersom du har mistet det.

Salsa

Denne dansen heter egentlig “saus”, eller det er i det minste den direkte oversettelsen. Det finnes mange forskjellige typer danser innenfor denne “sjangeren” for eksempel cha-cha-cha, mambo og rumba. Denne dansen er altså egentlig veldig lidenskapelig, og der er sikkert derfor vi kaller den for “salsa”, altså her skal danserne danse så tett inntil hverandre at de blander seg sammen til en saus.

Vals

Dette er nok en pardans som kommer fra Østerrike, og den dansen i 3-takt. Dette er kanskje en litt mer “gammeldags” dans som du rett og slett ikke finner i dagens klubber. Ungdommen kommer kanskje derfor ikke til å være så veldig kjente med denne formen for dans.

Ballett

En annen type dans som det er mening at man skal danse på en scene foran folk er ballett. Denne er veldig vanskelig å mestre, det er ikke nok å bare vite de forskjellige trinnene, det krever en stor fleksibilitet og utholdenhet for å kunne danse denne typen dans. Husk at det finnes veldig mange variasjoner, og vi kan tenke oss at bevegelsene som blir fremført på en måte er noter. Isteden for musikk som blir skapt i luften, blir det et helhetlig bilde av dans som blir “stykket”.

Freestyle

En annen type danse, som kanskje er den som folk flest “kan” å ta danse er såkalt freestyle. Dette er enkelt og greit en dans hvor man selv bestemmer hvordan bevegelsene kommer til å se ut. Som sagt så er dette den stilen som de fleste danser, og det må jo være fordi det er rett og slett gøy. Det er ikke organisert, og man kan danse hvor som helst og når som helst!

Dansing

blanche-lite