Hiphop for de unge

juli 11, 2016 Dansing

 

Hiphop er en dansestil som er veldig populær blant unge mennesker og barn. Denne typen dans inneholder mange underkategorier for dans og omfatter derfor et bredt spekter av dansestiler. Hiphop som dans er inspirert av hiphopmusikken som de fleste unge mennesker hører på.

Denne typen dans er karakterisert av mye improvisasjon og som regel finnes det ingen klare grenser, men man danser freestyle i stedet. Dette er spesielt vanlig om man deltar i uformelle konkurranser som finner sted nesten hvor som helst.

Ved slike uformelle konkurranser dannes det som regel sirkler av mennesker som er tilskuere og som da fungerer som arenaen for konkurransen som finner sted. Dette er en veldig sosial begivenhet, som samler folk om noe uskyldig og veldig morsomt.

Det er også mulig å danse koreografert hiphop, og det er som regel dette som blir lært bort på dansestudioer over hele verden. Det er da også fult mulig å danse koreografert hiphop i større grupper. Presisjon er da helt essensielt for at dansen skal se mest mulig profesjonell ut.

Dansing

blanche-lite