Hvorfor bør man lære seg salsa?

august 28, 2016 Dansing

 

Salsa er en form for latinamerikansk dans som også er en musikkstil. I dag danses det salsa i alle deler av verden, og man finner dansestudioer hvor man kan lære seg salsa nesten overalt. Det er en veldig populær form for dans, fordi det er både gøy og krevende.

Man må hele tiden passe på trinnene og som med alle annen pardans er det den mannlige danseren som leder an. Det er mange steg man må lære seg for å danse salsa korrekt, men mye handler også om å leve seg inn i musikken og følge rytmene fra salsamusikken.

Mye av utførelsen ligger i hvordan man beveger hoftene, da disse spiller en stor rolle i salsadans. Hele kroppen skal bevege seg i takt med musikken, og da er det hoftene som styrer mange av bevegelsene til overkroppen. Beina fører an, mens resten av kroppen følger etter.

Kjappe fottrinn og mye svinging rundt av partner karakteriserer denne formen for dans. Det er viktig å være både kjapp og utholdende. Dersom man ønsker å gå på salsakurs vil man som regel finne et kurs i nærheten, og å danse salsa kan være både veldig gøy og samtidig god trening.

Dansing

blanche-lite