Hvorfor unge elsker reggaeton

mars 27, 2021 Uncategorized

Det finnes utrolig mange danser, og den de fleste kan er kanskje den man finner opp på dansegulvet en natt på byen. Det gjelder som regel å finne rytmen og holde den, helt til DJ-en takker for seg.

Det er noe med dansing som gjør oss glade og oppstemte. Musikken har selvfølgelig mye å si, men det avhenger også av miljøet man er i og stemningen som er på dansegulvet. Reggaeton er en musikksjanger som spilles mye i Latin-Amerika, og dansen kombinerer moderne ungdomskultur og tradisjonell dans. Hvorfor er de så glad i den?

Urfolk og overtro

Likevel er dansen veldig suggererende, og man kan nesten føle et sterkere nærvær med elementene. Reggaeton har ikke trinn slik som ballett og swing, men har mer improvisasjon enn noen annen form for dans. Man bruker armer og ben for å holde takt og rytme, mens man utbroderer dansen med mage og hofte.

Latin-Amerika har mye spennende å by på. En reise dit vil utvide horisontene dine. Har du ikke råd, kan et lån fra https://www.nettavisen.no/forbrukslån/ være løsningen.

Manifest og protest

Ungdom er som kjent i opprør mot alt og alle; foreldrene, skolen og lærerne, myndighetene og alt det som virker fjernt og uoverkommelig i voksenlivet. Bevegelsene i reggaeton er kraftfulle og energiske, og man føler en sterk tilstedeværelse blant deltakerne.

Læres i skolen

Reggaeton er en musikk og dansestil som blant annet har utviklet seg fra rumba og dancehall. Den danses helst i store forsamlinger og passer derfor utmerket som dans for gymtimer eller kreativ læring. I reggaeton kan man gå ut fra et hovedmønster, og etterpå får elevene i oppgave å tolke dansen i sitt bilde.

Ungdomskultur

Reggaeton er faktisk en av de aller mest populære dansestilene akkurat nå. Men det er ikke enkelt å lære seg den. Det krever både mye trening, og også noe ekstra som kanskje bare latinamerikanerne har. Lær deg reggaeton du også.

Dansing

blanche-lite