Dans deg gladere

februar 21, 2021 Uncategorized

Vi har tidligere snakket om at dansing gjør deg frisk, og her skal vi se at du også vil bli gladere. Nå henger disse to tilstandene ganske tett sammen, men hva er det med dansing som gjør oss gladere? Har dansing effekt på humøret?

Her skal vi se på dansing og glede fra to utgangspunkt, nemlig mestring og musikk. For at man skal være glad, er som regel disse to aspektene med på å forklare dansens effekt på oss. Så hva er det med mestring og musikk som skaper glede med dans?

Mestring

For de aller fleste av oss så er dans noe som er medfødt. Det vil si – alle kan bevege seg til rytmer. Rytme i seg selv er nok veldig viktig for oss, for det gir oss tidsperspektiv og beroligelse. Men når man skal begynne å lære seg dans på ordentlig, kreves det mer av oss. Vi må fundere, gruble og ikke minst prøve om og om igjen for at trinnene skal sitte.

Mestring tar tid og gir oss enorm glede når vi får det til. Enten det er samba eller tango, man kan ikke være alene for å få det til. Akkurat som en mobil uten ladekabel fra https://www.teknikkdeler.no/ eller et garnnøste uten strikkepinner. Glede skapes også når vi beveger oss i sving med andre, da det utløser en rekke endorfiner i kroppen. Disse gir oss velvære akkurat som når man er forelsket.

Musikk

Det er noe med musikk som gjør oss glade. Spesielt når musikken kan danses til. Musikken bygger på de samme tingene som dans også, slik som rytme, takt og variasjon. Musikk er et menneskeskapt fenomen, som ligger nesten latent i oss fra vi blir født.

Musikk gir oss også en måte å koreografere dansen med. Nettopp fordi rytme og takt er så viktig, vil de viktige stoffene i kroppen utløses når alt passer perfekt. Det er nesten vanskelig å sammenligne den følelsen med noe annet.

Vi bruker mer og mer tid foran skjermen, og det kan gjøre at vi ikke blir like glade som vi kunne ha vært. Men man kan bruke nettet til å få inspirasjon. Det er bare å se på et par som danser ballett eller swing for å se at de er glade. Smilet nærmest tvinges frem. Både musikk og mestring er ting som gjør deg glad.

Dansing

blanche-lite