Lag ditt eget dansestudio

juni 24, 2022 Uncategorized

Du forbinder kanskje et dansestudio med en danseskole der mange samles, men du kan fint lage ditt eget private dansestudio hjemme, bare for deg selv eller dine nærmeste. Dans er en veldig fin treningsform som både trener kondisjon, balanse og hukommelse. I tillegg får dans deg i godt humør og passer perfekt for alle aldre.

Bli inspirert av videoer

Det kan være lurt å ha en skjerm i dansestudioet ditt, enten for å se musikkvideoer eller for å se på danseinstruksjoner på nettet. Har du venner som danser, kan dere alle danse hjemme hos dere selv, og se hverandre på skjermen. Velg den løsningen du liker best. Internettet er i hvert fall en god kilde til dansevideoer og musikk. Ekstra høyttalere kan være lurt, spesielt dersom du velger å bruke laptop til å vise bilder. Du vil jo gjerne få med deg bassen og rytmen når du skal svinge deg. Når du har dansestudioet hjemme hos deg selv, blir det mye enklere å holde seg i form. Det er jo ikke alltid tid til å gå til treningssenter eller danselokale, men hvis du har plass til å danse hjemme, kan du bare gå inn i ditt private rom når det passer.

Innred rommet med fine farger

Et danserom skal gjøre deg glad, så fine farger er en nødvendighet. Du trenger ikke mange møbler, for de blir mest i veien når du skal danse. Er du litt sjenert av deg, kan det være lurt å ha gardiner du kan trekke for slik at du hindrer innsyn. Velg tapet på veggene. Du kan ha et fargerikt tape i forskjellige farger, men du kan også ha ensfarget tapet. Et annet alternativ er ensfarget tapet i forskjellige farger, og la hver vegg ha sin egen farge. Du kan til og med legge tapetstriper i ulike farger ved siden av hverandre, alt etter hva du foretrekker. Med tapet i forskjellige farger skaper du stemning og glede, perfekt når du vil danse. For dans skal få deg i godt humør.

Ikke fokuser på trening

Selv om dans er en perfekt treningsform, skal du ikke trening være hovedfokuset når du danser. Dans skal først og fremst være morsomt. Det er nettopp det som gjør dans til den idelle treningsformen. Du trener mens du har det gøy. Danser du sammen med andre, er dansen i tillegg sosial, men du trenger faktisk ingen andre for å danse. Du trenger ikke engang å kunne et eneste dansetrinn. Bare slå deg løs og dans slik du selv vil, eller finn danseinstruksjoner på nettet og lær deg trinnene der. Sørg for å skape et eget dansestudio der du trives, med gode lydopplevelser og plass til å bevege deg fritt. Skap mer glede i hverdagen med dans.

Dansing

blanche-lite