Persisk teppe til latinsk dans

oktober 30, 2021 Uncategorized

Vi forbinder persiske tepper med Alladin og magiske oljelamper. Men de flyvende teppene kan også brukes i dans. Innred rommet ditt med et persisk teppe for gjøre deg klar til elleville sprell uten å fryse på beina. Få god demping der landingen krever mest av deg.

Har du lurt på hvorfor akkurat persiske tepper er best til dans? Det er ikke så rart om man kjenner til dem. De er håndvevde underverk som har solid tyngde til å holde seg på plass når du enten skal danse eller flytte om på møblementet i den åpne løsningen. Her er litt om persiske tepper fra Midt-Østen og enda fjernere strøk.

Handle med østen

Vi bør handle mer med østen, fordi den kulturen vi snakker om her har røtter tusenvis av år tilbake. Det var dyktige skreddere og håndverkere som gjennom generasjoner lagde alt man trenger til hjemmet. For eksempel så er et persisk teppe laget i Iran eller Syria.

Vakker design

Persiske tepper har vakkert design man blir glad av. Tenk at de allerede 4000 år før Kristus tenkte på hva som var vakkert og ikke. Det er rutete mønster med farger som kommer fra koking av planter og insekter. De ulike fargene kunne ha en betydning, men som regel var det helheten som vakte oppsikt.

Skaper ro i et værelse

Persiske tepper skaper ro med at de er store og majestetiske. De har ofte en ramme rundt kanten som vekker mer oppmerksomhet. Man blir med ett fanget av detaljene i teppet. Nå ser man de små sømmene som arbeiderne har vevd for hånd gjennom århundrer. I dag lages slike tepper i tusentalls.

Passer til en sofagruppe

Skal du danse til latinske rytmer, så pleier man som regel å flytte møblene vekk. Det krever litt plass når man tar fatt på den lidenskapelig valsen. Men teppet kan ligge i fred, da det gir god støtte og føles godt på foten. Dans en tango for meg, aner man det persiske teppet si.

Dansing

blanche-lite