Slapp av med Poledance!

februar 20, 2018 Dansing

En ung mann som danser poledance.

Har du noen gang hatt lyst til å prøve poledance, men tenker at det kanskje ikke er en helt anstendig hobby? Vel fortvil ikke, det er som andre helt vanlige sporter. Poledance har i lenger tid blitt stigmatisert for å være en form for stripping. I dag har flere byer i Norge montert stolper i treningsstudioer, for bruk til poledance. I Tromsø vil det nå også monteres opp stenger. DanceLab Danse huset i Tromsø, tilbyr deg alle typer dansetilbud i tillegg til poledance. Poledance er faktisk en form for scenekunst, hvor du kan uttrykke deg selv. Det er en kombinasjon av dans og turn som innebærer å ha en fastmontert stang stående vertikalt. Stengene blir ofte kalt strippestenger, men det er egentlig ingen sammenheng mellom stripping og poledance. Så du burde ikke bekymre deg for å prøve det ut! Det vil bli montert opp 10 stenger som du kan prøve deg på. Det advares om at du ganske lett kommer til å bli hekta!

Bruk kroppen din som vektstang

Som sagt er poledance en kombinasjon av dans og turn! Det er kroppen din som er vekta i poledance. Det finnes flere øvelser for deg å utføre. Noen er enklere enn andre. Visste du at poledance styrker hele kroppen din? Det er jo bare enda en god fordel! Som regel vil du ikke kjenne på det som trening, før dagen etter. Instruktørene i poledance er ganske erfarne, med inspirasjon fra både Amerika og Polen. En annen ting som er bra med poledance, er at du får et mer avslappet syn på kroppen din. Timene legges opp til koselige og private atmosfære som vil være behagelig for deg. Det er selvfølgelig mange som vil føle seg ukomfortable i starten, men etterhvert får du et bedre forhold til sporten og kroppen. Det er ganske mange som sliter med selvbildet sitt eller andre komplekser. Her er det rette stoppestedet for deg i en trygg atmosfære. Ikke minst blir selvfølelsen din bedre. Poledance er også ganske sosialt å drive på med, hvor du kan knytte sterke bånd med gruppen. Her hjelper man hverandre i gruppen, og du vil garantert komme tilbake igjen!

Poledance for barn

Visste du at poledance også tilbys for barn helt ned i 9-10-årsalderen? Barnet kan trenes opp til å delta i olympisk gren, en gang i fremtiden. Du kan også bli med på ulike konkurranser og norgesmesterskapet som er for voksne. Det vil også snart komme konkurranser for de aller yngste. Poledance vil du utrolig nok oppleve som en frigjørende sport. Det vil være et godt avbrekk fra en ellers travel hverdag. Grunnen til at vi skal ha mindre klær på, er fordi du skal kunne feste deg bedre med kroppen på stangen. For studenter som daglig opplever masse stress og kroppspress vil dette også være et godt botemiddel for deg. Blir du såpass hekta, kan du feste en stang for poledance hjemme. Husk å feste det skikkelig! Best av alt så er dette en sport for alle! Etter treningsøkter med poledance, vil søvnkvalitetene dine forbedres. Sov godt med riktig kontinentalseng i fra furniturebox til billige priser.

Dansing

blanche-lite