Alt du må vite om dansing

april 11, 2017 Dansing

 

Dansing er mye mer enn bare å bevege kroppen, det er også en form for kunst, og det finnes mange forskjellige typer dans. Dans er noe som har eksistert siden menneskene be til, enten det var i form av seiersdans eller for å konkurrere.

Dans er både tradisjon og kultur. I Norge finnes det for eksempel tradisjonell folkedans, mens man i New Zealand har sin egen type av denne. Maoriene, New Zealands urbefolkning har for eksempel en veldig spesiell type dans de utfører som de er verdenskjente for. Denne dansen kalles haka og er en type krigsdans.

Som beskrevet med dansen haka kan dans ha en spesiell betydning som et tradisjonelt symbol, men dans kan også kun være ren underholdning. Dette er tilfellet ved for eksempel ballett. Ballett er en veldig teknisk type dans, og folk drar for å se på ballett i flotte teatre med store scener.

Ikke bare er dans underholdning som man kan se på, men det er også noe man kan utføre selv for å more seg litt ekstra. Mange synes at å danse er veldig gøy fordi man kan slippe seg helt løs, og bare bevege kroppen, slik det føles naturlig for nettopp deg.

Man trenger ikke å være kjempegod til å danse for å gjøre det. Det holder med å bevege kroppen i takt med musikken, og bare ha det gøy. Dersom man derimot ønsker å lære seg litt mer om rytme og hvordan man skal bevege hofter og andre kroppsdeler kan man dra på dansekurs.

Det finnes utallige mange forskjellige dansekurs, men de mest vanlige for voksne mennesker er salsa og tango. Disse typer danser er pardanser, men de kan lære deg mye om hvordan man skal bevege seg til musikken og kontrollere sine dansetrinn på en bedre måte.

Mange synes at å danse etter faste trinn, som man gjør i tang og salsa, er kjempegøy. Dette kan også være en super form for trening. Det er derfor mange som velger å bruke dansing som trening, og mange treningssentre tilbyr gruppetimer med for eksempel dansen zumba, som er en veldig hurtiggående dans med mange trinn.

Som det kommer frem her finnes det mange ulike typer dans, og det skal derfor godt gjøres å ikke finne noe man liker. Man trenger ikke å ha gått på kurs fra man er liten av for å drive med dans når man er voksen, det er noe man kan begynne med når som helst.

Dans er noe alle kan drive med og for de fleste mennesker vil dans bringe frem lykke og glede. Det kan være helt privat og noe man bare gjør alene, eller så kan man dele denne gleden med andre og danse i fellesskap. For mange er det en uttrykksform og i mange tilfeller fungerer dans symbolsk.

Dansing

blanche-lite