Ulike typer dans

februar 11, 2017 Dansing

 

Det finnes mange ulike typer dans, men de mest vanlige typene man skiller mellom er selskapsdans, folkedans, scenisk dans, latinamerikansk dans og swingdans. Dette er alle danser for ulike formål, men alle disse dansene inngår i konkurransedans. Siden det finnes så mange forskjellige typer dans, vil man alltid kunne finne noe man liker og som man kan holde på med på egenhånd.

Deltar man i dansekonkurranser, finnes det både lokale, nasjonale og internasjonale konkurranser. Det ligger stor prestisje i å utføre danser riktig, da det ligger mye arbeid bak fremføringen. Det er mye teknikk som skal øves inn og man er nødt til å repetere og repetere til alle trinnene sitter helt perfekt.

Man er nødt til å være i god fysisk form for å kunne drive med dansing på et profesjonelt nivå. Mye av treningen får man gjennom å danse og øve på de ulike rutinene, men det kan også være lurt å trene utenom dansingen, for eksempel med kondisjonstrening og styrketrening slik at man får både utholdenheten og styrken man trenger for å utføre dansen riktig.

Noen typer dans inneholder løft av partner samtidig som det er mange hurtige steg, derfor er man nødt til å ha både utholdenhet og styrke i kroppen. Dette gjelder for både kvinner og menn. Det vanligste når man deltar i dansekonkurranser av typen selskapsdans er at man er en mann og en kvinne som danser sammen.

I andre typer danser, som for eksempel scenisk dans kan det være en gruppe av dansere som danser sammen, og det kan være rene kjønnsgrupper eller blandede grupper som utfører dansen sammen. Dersom man er med i en dansegruppe øver man som regel på ulike danserutiner for å utfører de enten i et show eller for å være med i konkurranser av ulike slag.

Det finnes konkurranser for alle aldergrupper, og det er kun de aller beste som når opp til toppen. Over hele verden er det millioner av mennesker som driver med dans som en fritidsaktivitet. Dette vil si at dansemiljøet globalt sett er veldig stort og populært. Blant unge mennesker er det som regel hiphop eller moderne dans som er de mest populære. Dette har mye med musikken unge mennesker hører på å gjøre. Gjennom musikkvideoer blir man inspirert.

Dansing

blanche-lite