Hvorfor bør barn begynne på dans?

desember 10, 2016 Dansing

 

De fleste barn liker å være aktive og i bevegelse i hverdagen. Både på skolen og hjemme liker mange å være ute og leke med venner og spille ballspill eller klatre i klatrestativene. Det er også viktig for barn å være fysisk aktive fordi det er sunt, men også slik at de tar med seg disse verdiene resten av livet.

Ikke bare er det sunt for barn å være fysisk aktive, men det er også veldig bra for dem sosialt sett å være med på idrett eller andre typer fritidsaktiviteter. De vil møte mange nye mennesker og få seg nye venner. Derfor er “dans en perfekt aktivitet for barn. Gjennom å gå på dans vil man få nye venner og samtidig lære seg å samarbeide og forstå at det er viktig at hele gruppen er med for at showet skal bli så bra som mulig.

Det er altså veldig mange fordeler med å gå på dans for barn. De fleste barn synes også det er kjempegøy og danse og bevege kroppen til musikk, derfor er dette noe de fleste har lyst til å begynne på.

En annen ting som er veldig nyttig for barna å lære seg er ikke å ha sceneskrekk, eller være redd for å stå foran andre mens de fremfører noe. Dette kan komme dem til gode på andre arenaer, når de vokser opp og må holde foredrag, eller når de må fremlegge noe på skolen. Å være med i en dansegruppe kan altså være med på å bygge opp barns selvtillit.

Om barna altså har lyst til å begynne på dans, er det bare til å ta de med til nærmeste dansestudio. Som listet opp her, er det mange gode grunner til at barn skal gå på dans.

Dansing

blanche-lite