Dans deg friskere

mars 11, 2019 Uncategorized

Dans er noe de aller fleste kan gjøre. Man trenger egentlig ikke store ferdigheter heller. Det er bare å sette på favorittmusikken og riste løs, uten å bry seg om hvordan det ser ut. For du kan faktisk bli friskere av å vrikke litt på stjerten. Og danse kan vi gjøre nesten hvor som helst og når som helst, med unntak av når vi er syke og har feber. Vi skal se nærmere på hvilke helsemessige fordeler dans har for oss.

Dans styrker kroppen og forbedrer utholdenheten

Når vi danser bruker vi hele kroppen, og på den måten styrker vi musklene våre. Alt etter som hvordan dans vi velger vil også utholdenhet og kondisjon økes i takt med dansingen. Dette avhenger selvfølgelig av type dans, og det sier seg selv at en rolig vals ikke vil gi samme intensitet som en quick step med mye hopp og sprett. Likevel er også valsen å anbefale, da den styrker holdningen vår.

Dans gir vektreduksjon

Dans er en fantastisk aktivitet for de som ønsker å gå ned i vekt. Og det beste er at man har det kjempemoro mens kiloene renner av. Det forutsetter selvfølgelig en viss intensitet over lang tid.

Dans bedrer den psykiske helsen

Dans og musikk har stor innvirkning på vår psykiske helse. Musikk og dans kan lindre både depresjon og angst. En munter sang vil få oss i godt humør, og kombinert med bevegelse frigjøres endorfiner, også kalt lykkehormonet. Derfor kan både musikk -og danse-terapi brukes som supplement til tradisjonell behandling mot depresjon.

Dans er sunt for den kognitive helsen

Også den kognitive helsen vår nyter godt av en svingom, og det bedrer hukommelsen vår. Ved å lære nye danser og trinn trener vi nettopp hukommelsen.

Det er også bevist at dans kan redusere risikoen for demens og Alzheimers sykdom. Hvis vi til stadighet bryner hjernen vår på nye koreografier vil vi holde den i aktivitet. Dette er alfa omega i kampen mot denne lumske sykdommen.

Man ser i tillegg at pasienter med Alzheimers husker gamle minner når de danser og lytter på sanger de kjenner fra før.

Dans styrker selvfølelsen

Siden dans er en sosial aktivitet vil vi også føle samhold og tilhørighet når vi danser. Da bedres selvfølelsen vår og vi føler at vi er en del av et nettverk.

Dans er den perfekte treningsformen, og gjør vi det sammen med andre kombinerer vi det med noe sosialt. Vi anbefaler deg å melde deg på et dansekurs, om du ikke allerede har funnet veien dit. Ta med deg en venn eller partneren din. Du vil fort merke endringer – i positiv forstand. Energinivået vil øke i takt med at danseferdighetene dine bedres. Det finnes faktisk ikke én negativ side ved dansing. Så kom deg opp av sofaen, skru på full musikk og rist deg løs!

Dansing

blanche-lite