Hvordan forberede deg for dans?

november 12, 2018 Uncategorized

Enten du er han eller hun, ung eller gammel, moteriktig eller komfortabel, har vi vel alle opplevd litt rykking i rockefoten i løpet av livet. Det finnes også mange som har en økt kjærlighet for dansing og gjør dette til en hel livsstil.

Dans er en rytmisk bevegelse du kan gjøre enten med eller uten bakgrunnsmusikk. Det kan være en velegnet aktivitet for å komme i bedre fysisk form og det kan være en uttrykksform for å formidle annen kunst eller følelser du rett og slett ikke kan sette ord på, så du må vise dem istedenfor. Dansebevegelser krever koordinasjon, utholdenhet, fleksibilitet, styrke og et tilpasset kostyme for anledningen. Dette vil kreve mye av både kropp og sinn, og da er det viktig å være riktig kledd i tillegg til alt annet.

Akkurat som dansen selv, vil du kanskje at klærne skal representere deg og din kunst? Kanskje du har en bestemt stil, favorittfarger og kulturer du gjerne vil integrere og formidle videre til verden. Innen stolpedans så ønsker utøvere å bruke klær som avslører lår, mage og armer. Dette antrekket gjør det lettere for dem å få grep på metallstangen når de må bruke rå styrke for å holde resten av kroppen oppe og unngå at de sklir nedover i løpet av et triks. Orientalsk dans derimot, også kjent som magedans, tar i bruk kostymer som fremhever nettopp magen til dansere.

Videre er det viktig å tenke på kroppen i lengden, så du må aldri finne på å bruke for mange bevegelser du kanskje ikke mestrer hundre prosent. Du må tilpasse fordeling av vekt, bruk av styrke og riktig tempo som tilsvarer rytmen i eventuell bakgrunnsmusikk. På denne måten vil du kjenne din egen utholdenhet og styrke, uten å skade kroppen på noen måte. Det sies at øvelse gjør mester og mestring varierer fra person til person, så det er absolutt ingen skam i å ta sin tid når det gjelder fremtidig helse.

Til syvende og sist med alt dette tatt i betraktning, skal det sies at ikke alle har motorikken som kreves for danseverdenen. Ikke alle har verken gidd, energi eller rytmen til noe som helst innen denne type underholdning og velger da heller å se på dette som nøyaktig det, underholdning. Du har utallige programmer som “So you think you can dance” eller “Skal vi danse” hvor du heller kan sitte og beundre på avstand, uten å måtte løfte en finger, eller i dette tilfellet, rockefoten.

Skulle du mot all formodning tenke at dans er aktiviteten for deg, så kan du alltids trykke på denne lenken. Her kan du lære deg den perfekte kombinasjonen av dansetrinn, hoftebevegelser og armbruk som fungerer til alt mulig på dansegulvet, og vise frem din indre danseløve neste gang du enten skal på firmafest eller bare en tur på byen med venner.

Dansing

blanche-lite