Et godt dansegulv gjør mer enn halve opplevelsen

mai 26, 2017 Dansing

Er du en ekte danseløve? Om du elsker å svinge deg etter heftige sambarytmer eller rase rundt på gulvet til raske techno-takter, så er gulvet alltid et viktig element. Kanskje er du en tilhenger av line dance også? Da vet du hvor viktig det er å slå hælen i gulvet til riktig tid! Tregulv er det riktige svaret når det gjelder de aller fleste dansestiler, for treverket duger til det meste og virker avlastende på kroppen. Om du skal få til riktig lyd med foten eller bare ha et behagelig underlag for kroppen, da er parkett i ekte tre tingen. Men det finnes også andre alternativer til dansegulv, spesielt for de mer moderne dansestilene.

Ulike typer dansegulv

Valg av dansegulv er avhengig av hvilken type dans eller aktivitet som skal utføres på det. Det finnes flere modeller med ulike og unike egenskaper som man kan velge mellom. Har dansegulvene forandret seg? Dansegulvene har nok forandret seg like mye som de ulike dansesjangrene. De mest tradisjonelle dansene, som vals, line dance eller swing sverger fortsatt til de mer tradisjonelle tregulvene. Når det gjelder andre stiler, slik som moderne dans, jazz og hip hop, så finnes det spesielle matter man kan bruke som egnet underlag. Disse har en skumbelagt bakside som verner utøveren mot det harde gulvet under. Snakker vi om klassisk dans, moderne dans og jazzdans så finnes det egne gulvtyper som er litt ru på overflaten. Slik blir de mer sklisikre og gir bedre grep. Det finnes også sammenleggbare gulv som man bare ruller sammen etter bruk.

Hva er det beste valget

Det kommer helt an på hva slags dans eller aktivitet du utfører, men sklisikre og støtdempende gulv er helt sikkert det beste valget for helsen. Likevel må man tenke mer på målet med dansen og utøvelsen av den. Man finner rett og slett ikke den riktige følelsen med heftig step-dans eller techno dans på en myk matte! Er målet med dansen å skape lyd med å slå beina mot gulvet? Ja, da må man tenke mer på underlaget enn på helsen. Mange byggevarekjeder på nett, slik som Buildor.no, kan være nøkkelen for at du skal finne det riktige dansegulvet til en rimelig penge. Det er mange valg både når det gjelder gulvtyper og priser, men setter du dansen i første rekke, så velger du helt sikkert den riktige gulvtypen. La deg rive med til musikken og rytmene i en sal som oppfyller de kravene du har til bevegelse og fremføring.

Dansing

blanche-lite